CikloVeterinari

Zanimljivost o timu: Dva drugara veterinara, pripadnika hitne pomoći za životinje, danonoćno spremni da na svojim dvotočkašima priteknemo u pomoć ljubimcima u nevolji!
Zašto tim ide na put:

Godišnje pređemo na hiljade kilometara kako bismo pružili urgentnu pomoć povređenim i bolesnim životinjama. Kao po pravilu, dešava se da samo što otvorimo limenku piva s drugarima u parku ili tek što smo se našli sa devojkom koja nam se odavno sviđa, telefon zazvoni, mora hitno da se sedne na bajs i pritekne u pomoć. Nekome je pas progutao daljinski, mačka pojurila svraku i pala sa terase, hrčak pojeo sapun, zečica se porađa, papagaj popio pivo pa se tetura i priča gluposti...
Svaki slobodan trenutak koristimo da otputujemo na višednevne ture. Obišli smo veliki deo Srbije i zavirili u komšiluk. Dugo maštamo o dunavskoj ruti ka Nemačkoj, ali se još nismo otisnuli na avanturu kao što je put u rodni grad bicikala i biciklizma. To bi za nas bio veliki izazov, ali i sasvim ostvariv cilj. Obožavamo da proučavamo mape i GPS, zapitkujemo lokalno stanovništvo za put, ali i za život i običaje u njihovom kraju. Često se usput nađe i neki pacijent, vlasnik ljubimca kome je potreban savet, ali nažalost i mnogo odbačenih životinjica, povređene divljači, kornjača koje treba skloniti sa prometnog puta koji nonšalantno prelaze... Mnogi ljudi nesavesno postupaju sa životinjama, drže ih u nehumanim uslovima, odbacuju ih i ostavljaju kraj puta, ne obraćaju se veterinaru kada životinja pati. Sličan je odnos i prema užasnim gomilama ambalaže koju srećemo u prirodi, a koja bi reciklažom skoro u potpunosti mogla da se vrati u funkciju.
Ovo putovanje bi bila odlična prilika da saznamo kako se problemi sa životinjama i reciklažom rešavaju u zemljama kao što su Mađarska, Austrija i Nemačka. Ali, pre svega, ovo je i životna prilika da se posle celodnevnih okretanja pedala, probaju sva austrijska i nemačka piva, upozna mnogo zanimljivih prijatelja i zanosnih Mađarica i Nemica, da se provere granice sopstvene izdržljivosti, pa i proždrljivosti, što da ne.
Brbljivi i snalažnjivi Vranjanac i hladnokrvni i mudri Somborac pravi su tandem za ovu akciju.


Lajkovanjem glasate za timove

Timovi koji budu imali najvise lajkova dobice priliku da se sretnu sa zirijem i ubede ih da su bas oni ti koji treba da idu na ovo fenomenalno putovanje.